Rijles voor mensen met een beperking

Je nadert de volwassen leeftijd van 18 jaar en wil beginnen met je rijlessen. De vrijheid ligt op de loer en je kunt niet wachten om je rijbewijs te halen. Tegenwoordig kun je zelfs al voor je 18e verjaardag beginnen met rijlessen en je rijbewijs behalen. Er moet dan iemand naast zitten die een ervaren bestuurder is. Voor veel jeugdigen is bovenstaand een logisch verhaal. Echter zijn er ook mensen met een beperking. Rijles voor mensen met een beperking is niet altijd vanzelfsprekend. Zij kunnen hinder ondervinden van hun beperking tijdens het autorijden. In veel gevallen hebben mensen met een beperking meer tijd en ruimte nodig voor het halen van hun rijbewijs. Sommige dingen zijn wat moeilijker om op te pikken of willen ze liever nog vaker oefenen. Veel rijscholen hebben onvoldoende kennis van rijles voor mensen met een beperking en sluiten niet genoeg bij ze aan. Die rijscholen willen graag zo snel mogelijk dat jij je rijbewijs haalt en daarmee krijg je niet altijd de tijd die je nodig hebt.  Dit zorgt vaak voor frustraties bij degene die lest en ook bij de rijinstructeur. Gelukkig bestaan er ook rijscholen die gespecialiseerd zijn in het bieden van rijles aan mensen met een beperking. Rijschool Classic in Amsterdam biedt persoonlijke begeleiding en rijles aan mensen met een beperking. Zij zijn zich ervan bewust dat niet iedereen in hetzelfde tempo leert. Tijdens de rijles voor mensen met een beperking wordt de manier van lesgeven helemaal aangepast aan jou. Het les tempo wordt aangepast op je persoonlijke behoefte en datgene wat je aankunt. Met de op maat gemaakte rijlessen kun je dus leren autorijden in je eigen tempo en is rijles voor mensen met een beperking niet langer een belemmering. 

Mogelijkheden rijles voor mensen met een beperking

Je kunt je inschrijven bij Rijschool Classic en iedere keer los een les volgen. Het is echter voordeliger om gebruik te maken van een pakket. Rijschool Classis biedt verschillende pakketten rijles aan voor mensen met een beperking. Het zijn vier verschillende pakketten:

  • Basispakket rijles.
  • Uitgebreid pakket rijles.
  • Extra uitgebreid lespakket.
  • Compleet lespakket.

Met de lespakketten van Rijschool Classic is er altijd wel één die bij jouw wensen aansluit. Pakket A is voor de snelle leerling, die de aanwijzingen vlot oppakt en eenvoudig wegrijdt.  In dit pakket zitten tien lessen inbegrepen. Pakket B is ook voor mensen die feeling hebben achter het stuur en bestaat uit twintig lessen. Als je het spannender vindt en graag wat meer tijd en ruimte wil krijgen voor het behalen van je rijbewijs, dan is pakket C en D zeer geschikt. Bij pakket C krijgt je dertig rijlessen en in het geval van pakket D is dit veertig rijlessen. Met name de pakketten C en D kunnen erg helpend zijn tijdens de rijles voor mensen met een beperking. Indien tijdens het autorijden blijkt dat je meer lessen nodig hebt, dan is dat geen enkel probleem. Losse lessen kunnen altijd worden toegevoegd.

Contact

Ben jij iemand met een beperking en wil je graag je rijbewijs halen? Of ken jij iemand met een beperking die graag zijn of haar rijbewijs wil halen? Neem dan contact op met Rijschool Classic. Daar is jouw beperking geen enkele belemmering voor het behalen van het rijbewijs. Rijschool Classic is per email bereikbaar via info@rijschoolclassic.nl of telefonisch via 06-15315906. Je kunt ook een kijkje nemen op de website rijschoolclassic.nl. Daar wordt nog meer informatie verstrekt over rijles voor mensen met een beperking. Je kunt je zelfs via de website al inschrijven!