Huisstijl laten ontwerpen? Lees waarom!

Ieder bedrijf vindt het belangrijk om ergens voor te staan en dit uit te dragen. Een huisstijl: laten ontwerpen is daarin erg van belang voor bijvoorbeeld potentiële nieuwe klanten maar ook voor de vaste klanten. Een huisstijl laten ontwerpen zorgt ervoor dat een bedrijf zichzelf visueel presenteert. Het zegt veel over de identiteit en de manier waarop het bedrijf een bepaald beeld van zichzelf wil laten zien. Daarnaast is het ook bepalend voor het imago en het beeld dat andere mensen van het bedrijf hebben. Wanneer je een huisstijl laat ontwerpen wordt gekeken naar de volgende aspecten:

  • Logo.
  • Schrijfwijze bedrijfsnaam.
  • Kleurgebruik.
  • Verhoudingen in formaat.
  • Materiaalkeuze. 

Het is belangrijk om een huisstijl te laten ontwerpen. Het geeft identiteit aan het bedrijf en door een huisstijl kan dit een positieve effect hebben. Een huisstijl kan ook baat hebben voor de aantrekkingskracht van huidige en toekomstige klanten en medewerkers. Hiermee vindt ook onderscheiding plaats van andere bedrijven. Daarnaast heeft het vaak positief effect op het niveau van de communicatie. Een huisstijl zorgt voor duidelijke communicatie binnen het bedrijf en het contact met klanten is ook helder. Bent u op zoek een professional die uw huisstijl kan ontwerpen? Kies dan voor Studio Olivier. Zij zijn gespecialiseerd om een huisstijl te ontwerpen.Door te spelen met kleuren en vormen maakt Studio Olivier iedere keer weer verrassende ontwerpen die passend zijn bij de opdrachtgever. Zij werken ook samen met andere partijen zoals web bouwers, tekstschrijvers, fotografen en drukkers. Flexibiliteit, stabiliteit, en kwaliteit staan bij Studio Olivier hoog in het vaandel. Veel opdrachtgevers zijn al erg tevreden gemaakt met een unieke huisstijl gemaakt door studio Olivier.

Werkwijze huisstijl laten ontwerpen bij Studio Olivier

Een huisstijl laten ontwerpen bij Studio Olivier is een erg goede keuze. Huisstijl laten ontwerpen is een proces, waarbij afstemming tussen de ontwerpers en het bedrijf erg van belang is. Het proces bestaat uit vier stappen die doorlopen worden. Stap één is het concept. Tijdens een eerste gesprek vindt de briefing plaats en worden de grondstenen van het ontwerpproces gelegd. De opdrachtgever verstrekt informatie over de missie en visie van het bedrijf, maar ook over de strategie en de doelgroep. Om een geschikte huisstijl te ontwerpen is immers veel informatie nodig. Zo past de huisstijl uiteindelijk precies bij het bedrijf. In overleg met de grafisch ontwerpers wordt een concept ontworpen welke het beste aansluit bij het bedrijf. De volgende fase, fase twee, is de ontwerpfase, waarin verschillende schetsen worden gemaakt en aan het bedrijf worden toegelicht. Het bedrijf mag uiteindelijk één keuze maken uit de verschillende ontwerpen. Het ontwerp dat wordt gekozen wordt vervolgens uitgewerkt. De uitwerking vindt plaats gedurende fase drie. Tijdens dit proces krijgt het bedrijf regelmatig de gelegenheid om deze van feedback te voorzien. Aanpassingen kunnen altijd tussentijds worden gedaan en hierin vindt optimale afstemming plaats. Uiteindelijk is het belangrijkste dat het bedrijf volledig tevreden is over de gemaakte keuzes. Wanneer dit het geval is wordt het gekozen grafische ontwerp gebruiksklaar gemaakt. De keuze waarop dit gebeurt is aan het bedrijf. Daaruit bestaat de vierde fase.

Meer informatie

Op de website https://www.studio-olivier.nl/een-huisstijl-die-laat-zien-waar-jij-voor-staat/ is meer informatie te vinden over Studio Olivier. De werkwijze kunt u nog eens rustig doorlezen. In het portfolio op de website zijn werken te vinden die zijn ontworpen door Studio Olivier. Hieruit zie je direct de hoge mate van professionaliteit en kwaliteit. Een huisstijl laten ontwerpen bij Studio Olivier is de moeite waard. Heb je nog specifieke vragen? Neem dan contact op met Studio Olivier via 06-24406153 of per mail via janinja@studio-olivier.nl.