Ga jij ook mee op boerderijvakantie?

 

Hoe leuk is dat? Je kunt tegenwoordig ook al op boerderijvakantie. Op parkvakanties.be vind je leuke vakanties in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Heb jij nog niks gepland voor deze zomer? Dan is dit artikel voor jou zeker de moeite waard. Ga je normaal op zonvakantie of juist op wintersport? Wie weet ben je na een boerderijvakantie helemaal om. Een vakantie op een boerenerf zorgt ervoor dat je even helemaal uit je dagelijkse ritme wordt gehaald. Dit kunnen veel mensen wel gebruiken. Het aantal gasten bij zo’n boerderijvakantie blijft dan ook steeds maar toenemen. In dit artikel zal uitgelegd worden waarom. Het is namelijk ontzettend gaaf! Kies jij er ook voor?

Boerderijvakantie via parkvakanties

parkvakanties is een Belgische reisaanbieder. Echter staan er ook veel Nederlandse parken op hun website. Voor de Nederlanders onder ons die graag in eigen land willen blijven, is dit dus ook een hele bruikbare website. Wat moet je je nou voorstellen bij zo’n boerderijvakantie? Eigenlijk zegt het woord zelf al genoeg. Zo’n vakantie is geschikt in je eentje, maar ook zeker met je gezin of met alleen je kinderen. Je komt terecht op het erf van een boer, die dieren heeft. Hoe je de vakantie precies inricht, is natuurlijk aan jou. Wel zijn er een paar mogelijkheden. We zien veel dat mensen kiezen voor de natuur. Boerderijen bevinden zich vaak ook buitenaf, dus je bent zo in het prachtige landschap. Hiervoor hoef je immers niet naar Spanje of Griekenland. In de natuur kun je tot rust komen, wandelingen maken of dorpjes en steden bezoeken. Wat ook veel gedaan wordt tijdens een boerderijvakantie, is de boer helpen!  Vooral mensen die normaal een kantoorbaan hebben, genieten er enorm van. Op deze manier worden ze even uit hun dagelijkse ritme gehaald en dit zorgt voor ontspanning. Ook kinderen kunnen zich fantastisch vermaken tijdens de boerderijvakantie. Over het algemeen vinden kinderen het erg leuk om met dieren om te gaan. Voor de boer is het natuurlijk ook leuk en gemakkelijk als kinderen een paar simpele klusjes van hem overnemen. Tenslotte is het erg leerzaam voor kinderen om te weten wat er op een boerderij gebeurd. Op de website van parkvakanties staan ook een aantal bekende Nederlandse parken. Deze heb ik voor jullie opgesomd:

  • FarmCamps de Boderie Albergen
  • FarmCamps Op De Beemd Zeeland
  • FarmCamps Noorderwaard Oosterend Texel
  • PonyPark City Slagharen

Mijn vakantie

Zelf heb ik ook gekozen voor een boerderijvakantie van parkvakanties. Ik ben een weekje alleen weggeweest, omdat ik erg druk was met mijn werk. Nog liever ging ik met mijn vriendinnen, maar zij konden geen vrij krijgen. In mijn eentje op boerderijvakantie was achteraf gezien de beste keuze ooit! Ik koos voor FarmCamps Mariekerke Meliskerke in Zeeland. De helft van de dagen ben ik lekker wezen uitwaaien en natuurlijk wezen winkelen. Ik vond het wel fijn dat ik met niemand rekening hoefde te houden. De andere dagen heb ik op de boerderij gewerkt. Het was een erg vriendelijke boer. Ook met zijn vrouw heb ik leuke gesprekken gehad. De boerderijvakantie kwam voor mij precies op het juiste moment. Ik was toe aan ontspanning en die heb ik gevonden!