Slim werven met digital recruitment

Hedendaags gaat het werven van nieuwe werknemers steeds minder via advertenties in de krant, maar via social media platformen of Google. Breng uw bedrijf naar het volgende level op gebied van recruitment en maak gebruik van alle beschikbare kanalen op het internet door slim te werven met digital recruitment. luke Recruitment kan u hierbij helpen. luke Recruitment omarmt de technologische ontwikkelingen en geeft een betrouwbaar profiel van sollicitanten. luke staat daarbij ook dichtbij de klanten, want aanwerving is natuurlijk meer dan alleen het gebruik van tools. Persoonlijke gesprekken blijven de kern van elk selectieproces. 

Efficiënt werven met digital recruitment

Digital recruitment is niet alleen een advertentie plaatsen op bijvoorbeeld Instagram of Facebook, er komt meer bij kijken. Het begint met dat u als recruiter begrijpt welke functies verschillende kanalen hebben en wat deze kunnen betekenen voor uw bedrijf, dit wordt steeds belangrijker met het groeiende aantal kanalen. Als recruiter is het belangrijk te weten waar uw sollicitanten vandaan komen, hoe kwamen ze bij uw bedrijf terecht? Als u dit weet kunt u beter investeren in bijvoorbeeld advertenties op bepaalde platformen. Daarnaast speelt timing ook een grote rol in het aantrekken van potentiële werknemers via digital recruitment. Wanneer zit uw doelgroep zoal op het internet? Voor een bouwvakker is het bijvoorbeeld onwaarschijnlijk overdag op het internet te zitten. Het heeft dan dus ook weinig zin om overdag een post of advertentie te plaatsen voor vacatures voor bouwvakkers. En wat als uw vacature wel veel mensen heeft bereikt maar weinig reacties heeft? Dan is uw vacature waarschijnlijk te misleidend of is het bij de verkeerde doelgroep terecht gekomen. Al deze informatie is nodig voor het optimaliseren van uw digital recruitment. 

Voordelen van digital recruitment

Digital recruitment heeft vele voordelen voor uw bedrijf en werkomgeving. Een aantal van deze voordelen zijn voor u op een rijtje gezet.

  • Verhoogde productiviteit. Door het gebruik van centrale platforms die een aantal tijdrovende standaardwerkzaamheden en -procedures automatiseren is er een hogere productiviteit en besparen recruiters tijd en geld. Papierwerk en andere administratieve taken hoeven niet meer zelf worden gedaan en behoren tot het verleden.
  • Verlaagd risico op een mismatch. Met digital recruitment wordt overkomen dat er veel mismatches zijn. Trackingsystemen voor sollicitanten verzamelen en verwerken data uit cv’s. Ontoereikende cv’s met niet-passende profielen worden dan automatisch aan de kant geschoven en er zal niet meer naar gekeken worden. 
  • Een betere ervaring voor de sollicitant. De ondersteuning die goede recruitment consultants geven met een transparante communicatie en persoonlijke benadering geven een optimale ervaring voor de potentiële werknemer. Die ervaring kan ervoor zorgen dat iemand voor uw bedrijf kiest in plaats van uw concurrent. 
  • Psychometrie. Bij digital recruitment wordt gebruik gemaakt van psychometrie. Dit omvat het objectief meten van vaardigheden en kennis, gedragscompetentie, leiderschapskwaliteiten en educatieve prestaties. Met behulp van online matching platforms ontstaat er zo een beeld van mogelijk geschikte kandidaten in de pre-selectiefase, wat uw selectieproces verder kan helpen.

Kom terecht bij luke Recruitment voor de optimale resultaten die uw bedrijf verder zullen helpen met hun brede kennis van recruitment. Neem dus die stap en breng uw bedrijf naar het volgende level met digital recruitment!