Persen met perscontainers: waar gaat uw afval naartoe?

Perscontainers, iedereen heeft er natuurlijk wel eens van gehoord. Maar niet iedereen weet hoe een perscontainer werkt, daarom in dit artikel meer over de perscontainer. Deze is revolutionair in al zijn eenvoud. Het afval kan gemakkelijk in de container worden gedaan door jou of jouw personeel en daarna zal het systeem makkelijk gaan persen. De rommel die jij gaat weggooien wordt enorm in volume gereduceerd, het wordt dus een stuk minder. Dit zorgt er voor dat je niet steeds de container moet legen, simpelweg omdat het afval kleiner wordt gemaakt en er dus meer in kan. Hartstikke efficiënt dus, zo’n perscontainer. Is de maximale inhoud eindelijk bereikt, dan stuurt het systeem automatisch een signaal en dan zorgt Afvalperscontainer.nl ervoor dat er binnen 24 uur iemand of meerdere mensen langskomt om deze container te legen. Geen stress dus als je container vol dreigt te zitten, er is binnen 24 uur al iemand bij je om de container de legen zodat jij weer verder kunt met jouw werk en alles weer netjes kunt weggooien zonder dat je het milieu moet vervuilen. Maar wat gebeurt er daarna eigenlijk met het afval? Daarover nu meer.

Wat gebeurt er met afval na het weggooien?

Eindelijk, je bent van je afval af.  Je bent het zat, al die bende en natuurlijk denk je er dan niet aan wat er daarna met jouw afval gaat gebeuren. Het is immers toch verdwenen nu, voorgoed? Toch is het verstandig om er wel eens over na te denken waar het afval heen gaat, oftewel wat er met het afval gebeurt nadat jij het hebt samengeperst en het is opgehaald. In dit artikel wordt alleen geschetst wat er met restafval gebeurt, omdat er natuurlijk veel soorten afval zijn. Restafval verdwijnt vrijwel altijd in een speciale verbrandingsoven, waarna het restafval tot een hele hoge temperatuur wordt verwarmd en vervolgens worden de stoffen door de bovenkant uitgescheiden naar de lucht. Je kunt je natuurlijk afvragen of dit wel goed is voor het milieu, het antwoord daarop is natuurlijk nee. Maar het is beter dan dat de dieren jouw plastic opeten of dat bijvoorbeeld vissen verwikkeld raken in ijzeren draden en de verstikkingsdood als gevolg krijgen. We moeten ook denken om de dieren, niet alleen om onszelf. Denk er dus ook om dat je niet voor alles de perscontainer kunt gebruiken. 

Waarvoor kan ik de perscontainer gebruiken?

De perscontainer kun je vrijwel voor van alles gebruiken, van gewoon bedrijfsafval tot karton en ook papier. Er zijn wel een paar uitzonderingen, want het is natuurlijk een logische voorwaarde dat het afval moet worden samengeperst, en dat is niet bij al het soort afval het geval. Onder andere de volgende soorten afval zijn niet geschikt:
  • Glas
  • Metalen
  • Materialen uit de bouw
Dus als je harde materialen hebt is het niet verstandig om de perscontainer te gebruiken, maar als je van deze materialen af wilt kun je het beste naar een vuilstort gaan, tegen een klein bedrag kun je dan jouw afval weggooien. Het enige dat je nodig hebt is een kar of aanhangwagen en dan is jouw harde materiaal zo uit je achtertuin vandaan.