Opzoek naar een moderne telefooncentrale? Kies dan voor specialist zakelijke telecommunicatie Voicedata!

Is het tijd voor een moderne telefooncentrale binnen uw bedrijf? Kies er dan voor om gebruik te gaan maken van een VoIP telefooncentrale. Wij van voicedata zijn al jaren ervaren in de zakelijke telecommarkt en helpen u graag verder met de overgaan, zodat uw telecommunicatie zo efficiënt mogelijk kan worden georganiseerd. Profiteer ook van alle voordelen dat een VoIP telefooncentrale uw bedrijf kan bieden!

Wat is een VoIP telefooncentrale?

De afkorting VoIP staat voor ‘Voice over IP’. Dit houdt in dat telefoneren voortaan via het internet zal gaan. Hierbij behoudt u alle gemakken die u van traditionele telecommunicatie gewend bent. Het blijft dus zeker mogelijk om een welkomstbericht in te spreken, om een keuzemenu op te stellen en telefoonlijnen door te schakelen. Sterker nog, het wordt hierdoor nog gemakkelijker om deze gegevens te wijzigingen! De verbinding zal daarbij geen verschil geven, desondanks heeft een VoIP zeker een aantal voordelen vergeleken met een ISDN-verbinding. Daarmee is het de meest gebruikte ISDN-alternatief op dit moment voor een telefooncentrale!
Aangezien een VoIP telefooncentrale niet fysiek aanwezig is, maar virtueel is het heel eenvoudig om bij de gegevens van de centrale te komen. Met enkele klikken kunt u de instellingen aanpassen. Het was hierdoor nog nooit zo eenvoudig om gebruikers toe te voegen of weer te verwijderen. Het kost hierdoor veel minder tijd en u ervaart veel zelfstandigheid bij deze gebruiksvriendelijke telefooncentrale.

Kies voor een telefooncentrale bij voicedata!

Wij van voicedata zijn al meer dan veertien jaar een betrouwbare partner van vele bedrijven als het gaan om zakelijke telecommunicatie. Wij helpen uw telecommunicatie te verbeteren. Op dit moment bieden wij diverse mogelijkheden omtrent telefooncentrales. Een van de meest gewaardeerde en geavanceerde telefooncentrales in Nederland is onze dienst Managed Voice. Deze moderne centrale kan zonder extra kosten eenvoudig met uw bedrijf of organisatie meegroeien. Wij denken graag met u mee, zodat er een geschikte oplossing kan worden gevonden. Daarbij kunt u zeker op onze support rekenen na aanschaf. Dit vindt u bijvoorbeeld terug in onze 24/7 calamiteitendienst. Dit is een vrijblijvende dienst, waar u bij problemen gebruik van kunt maken, zodat u altijd weer snel verder kunt! Onze deskundige medewerkers zijn namelijk ervaren in het aanpakken van problemen op afstand en begrijpen dat u snel weer bereikbaar dient te zijn als er wat fout gaat.
Heeft u op dit moment een CRM-pakket? Dan kunt u de telefooncentrale van voicedata eenvoudig koppelen aan uw pakket! Wij zorgen er dan voor dat u met één klik kunt bellen. Op uw beeldscherm ziet u wat er gebeurd en komt er ook gelijk een melding in beeld als u wordt gebeld door een klant.
Bent u echt opzoek naar een passende dienst op maatwerk niveau? Neem dan gelijk contact met ons op. Wij hebben voor vrijwel iedere situatie een oplossing!

Telefooncentrale bij voicedata

  • Meer dan veertien jaar ervaring in de zakelijke telecommunicatie
  • Deskundig team dat u graag verder helpt
  • Geavanceerde oplossingen op een gebruiksvriendelijke wijze uitgewerkt
  • Scheelt u veel tijd
  • Alle traditionele mogelijkheden blijven bestaan
  • Wijzigen van gegevens was nooit eerder zo makkelijk
  • Uitgebreide servicemogelijkheden
  • Begeleiding bij overgang
  • Support na bestelling
  • Mogelijkheden op maat 

Benieuwd naar moderne telefooncentrale mogelijkheden voor uw bedrijf? Bekijk dan onze website voor de volledige informatie: voicedata.nl of neem gelijk contact met ons op voor vragen en advies! Wij helpen u graag verder met een kwalitatieve en moderne telefooncentrale!