Heerlijk ontspannen met rooibos thee

De koude wintermaanden staan weer voor de deur. Lange, donkere avonden, koud en guur weer en… gezelligheid in huis! Want wat is er nu lekkerder om even binnen te ontsnappen aan de kou? Bijvoorbeeld door met een lekker dekentje op de bank te kruipen, of je op visite te gaan bij vrienden en familie? Heerlijk toch? En daar hoort natuurlijk een lekker kopje thee bij. Want dat is een onmisbaar instrument om jezelf van binnen lekker op te warmen. Mijn favoriet? Rooibos thee! Deze thee heeft een echte verwarmende en kruidige smaak. Heerlijk vind ik het met een klein lepeltje honing. In dit artikel vertel ik je meer over deze hartverwarmende en exotische thee, en geef ik je een paar tips voor het kopen van thee!

Rooibos thee herkomst

Rooibos is een Zuid-Afrikaans woord. Het is afgeleid van rood bos. De blaadjes van deze thee hebben ook altijd een kenmerkende roodbruine kleur, en zijn daardoor makkelijk te herkennen. Eigenlijk is rooibos thee geen echte thee, maar een theevervanger. Echte thee wordt namelijk gemaakt van theebladeren. Rooibos thee wordt gemaakt van de rooibos plant uit Zuid-Afrika. De plant bevat geen caffeine en veel minder tannine.. Deze twee stoffen komen bijvoorbeeld wel voor in zwarte thee. Rooibos is daarom minder opwekkend doordat er geen caffeine in zit, en heeft een minder bittere smaak doordat er minder tannine in zit. Rooibos thee wordt door de lokale bevolking al heel lang gedronken. Ook wordt het door de lokale bevolking gebruikt tegen allerlei huidproblemen.

Rooibos Thee kopen

Omdat ik zelf een enorme theeleut ben, hecht ik veel waarde aan de kwaliteit van mijn thee. Ik wil graag de allerbeste thee,  het liefst van losse bladeren. Bij het drinken van losse thee komt de smaak veel beter tot zijn recht dan wanneer je een theezakje gebruikt. Maar ook in losse thee bestaat een groot kwaliteitsverschil. Daarom koop ik mijn rooibos thee bij Tea Kin. Ook mijn andere theesoorten bestel ik online in deze webshop. Ik kan deze winkel dan ook van harte aanbevelen. Naast heerlijke rooibos thee verkopen ze bijvoorbeeld ook:

  • Zwarte thee
  • Kruiden thee
  • Fruit thee

Bovendien kun je bij Tea King je hart ophalen aan leuke accessoires voor de echte theefans onder ons. Ben jij ook zo’n theeleut? Haal hier dan bijvoorbeeld een mooi theezeefje of de leukste theepotjes. Ken je een theeleut? Verras die persoon dan eens met een mooi theecadeau van Tea King. Zelf vind ik het altijd leuk om een paar theebloemen in huis te hebben. Mocht zich een gelegenheid voordoen, dan kan ik die leuk verpakt weggeven als klein presentje.  De mogelijkheden die je hebt zijn groot. Daarnaast is er voor ieder budget wat beschikbaar.

De Rooibos thee en de andere theesoorten van Tea King zijn met de hand geplukt en gedroogd. Zij garanderen daarmee een goede kwaliteit. Daarnaast is de verzending gratis vanaf dertig euro. Ben je niet tevreden, dan krijg je je geld terug. Het allerleukste aan bestellen bij Tea King, is dat ik altijd een extra sample bij mijn bestelling krijg. Want hoewel rooibos thee natuurlijk mijn allergrootste favoriet is, vind ik het ook erg leuk om nieuwe soorten thee uit te proberen. Lijkt dit jou ook wat? Probeer het dan eens uit en proef het verschil!

https://teaking.nl/losse-thee/rooibos-thee