Een retro-kamer met een music art painting decoreren: waar te beginnen?

De woonkamer is een van de meest bezochte plekken in huis. Het is de kamer waar je aan het einde van een lange dag rondhangt of waar je samenkomt om kwaliteitstijd met het ganse gezin te delen. Ongeacht je kamer, geef de ruimte energie door de muren van je woonkamer te decoreren door persoonlijkheid en stijl te infuseren met een music art painting van Nick Twaalfhoven. Je huis in retro-stijl decoreren geeft je meestal een leuk, levendig gevoel, met felle kleuren, wilde ontwerpen en een algeheel gevoel voor flair. Denk aan de stoffen en texturen uit de jaren 60 en je krijgt meteen een idee van hoe je decor er moet uitzien. Omdat retro-stijl zo’n gewaagde aanpak vereist, vereist het ook een bepaalde persoonlijkheid om het af te maken. Je zou kunnen denken dat deze woonstijl geen relaxt gevoel geeft en meer nonchalant uit de hoek komt, maar niks is minder waar. Integendeel, ook al kan het luidruchtig, druk en zeker funky ogen, je kunt ook wel voor een meer ontspannen retro-stijl gaan. Een music art painting om het geheel compleet te maken, vind je in om het even welk vorm. Op de pagina nicktwaalfhoven.com vind je tal van voorbeelden.

Waarom een music art painting toevoegen aan je retro-stijl?

Met een music art painting van Nick geef je je ruimte een persoonlijk tintje en een beetje extra liefde voor muziek uit de jaren ’60 of ’70. Zijn schilderijen passen perfect in een vintage woonstijl. Echte retro-stijl verfraait het interieur en beschrijft alles van de jaren 1950, 60 en 70. Als je verder teruggaat, ga je naar meer op vintage-stijl, hoewel de twee stijlen vaak in elkaar kunnen overvloeien. Dit is een periode waarin muziek centraal stond, denk maar aan the Beatles, Elvis, the Rolling Stones, the Doors, enz. Gebatikte stoffen, geruite patronen en gedetailleerde paisley-prints waren een handelsmerk van het retro-tijdperk. Hieronder nog enkele tips:

  • Kleuren – Een van de gemakkelijkste manieren om een kamer een retro gevoel te geven, is door te kiezen voor retro-kleuren. Gelukkig is dat niet moeilijk om te doen. Kies bijvoorbeeld avocado groen voor je muren. Het is verreweg de meest populaire retro-kleur, op de voet gevolgd door mosterd geel.. Daarnaast vormen paars en roze een geweldige aanvulling op je muren. Voeg er een music art painting met een mix van fel oranje, groen, indigo blauw en geel aan toe en je kamer zal een ongeziene energie uitstralen.
  • Textuur – Dit is een gebied waar de decoratiestijl echt over de top gaat en laat textuur nu net iets zijn dat makkelijk is terug te vinden in een music art painting. Als je denkt aan retro-stijl, denk je eerst aan shag-vloerbedekking, gladde kunststoffen, zacht vinyl en geplet fluweel. Vergeet niet dat alles stevig wordt uitgedrukt als je in de retrostijl decoreert, dus wees niet bang voor texturen. Hoe meer hoe beter.

Accenten

Een favoriet aspect van deze decoratiestijl is dat er geen limiet is als we het hebben over accenten en accessoires. Retro-accessoires zijn onder andere fuzzy throw-tapijten, deurkralen, lavalampen en barkrukken. Kunst en sculpturen zijn typisch gewaagd en ongebruikelijk, maar een music art painting past perfect binnen het plaatje. Staanlampen en lampen met vierkante of kwastachtige tinten zijn beide prachtige retro keuzes. Of kies multi-gekleurde led spots om sfeer in de kamer te brengen of meer gerichte spots om je prachtige music art painting alle aandacht te geven. Retro is een combinatie van vormen, texturen en kleuren om een unieke look te creëren. Het creëren van een werkbare retrostijl vereist aandacht voor elk detail. Als je van de retro look houdt, wees dan klaar om er helemaal voor te gaan.