Een noorderlicht vakantie is een droomvakantie

Voor veel mensen is het een streven om minimaal eens in het leven het noorderlicht te kunnen aanschouwen. Dit bijzondere natuurfenomeen spreekt voor velen tot de verbeelding en heeft een magische invloed op mensen. Het zien van het noorderlicht is levensveranderend. Het biedt perspectief aan alle kleinere dingen in het leven en dat maakt het zo bijzonder om tijdens een noorderlicht vakantie het noorderlicht op te zoeken en deze ervaring te delen met bijzondere mensen. Xplore The North biedt, als onderdeel van The Pioneers die bekend staat om prachtige en bijzondere reizen naar speciale bestemmingen, een reis aan die een noorderlicht vakantie naar een hoger niveau tilt. Op www.xplorethenorth.be kan deze speciale noorderlicht vakantie ontdekt worden. Deze vakantie waarbij het noorderlicht in de volle aandacht staat, vindt plaats in het uitgestrekte landschap van Lapland. Hier is het noorderlicht goed te zien en zelfs beter dan de bekende locaties zoals Spitsbergen. Het noorderlicht is adembenemend en inspireert ook veel mensen voor fotografische vastlegging van dit fenomeen. Tijdens de noorderlicht vakantie van Xplore The North is er de mogelijkheid om fotografie een groot onderdeel te laten zijn van deze reis.

De verschillende vormen van een noorderlicht vakantie

Bij Xplore The North is het mogelijk om op verschillende manieren het noorderlicht te ervaren. Een noorderlicht vakantie kan daarom van korte duur zijn, maar ook onderdeel maken van een langere reis. Zo kan het noorderlicht onderdeel uit maken van:

  • Een lang weekend
  • Een weekverblijf
  • Een midweek
  • Een rondreis door Lapland

Op deze manier maakt Xplore The North met elke noorderlicht vakantie het mogelijk om het noorderlicht te ontdekken en te ervaren. Wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest om een rondreis door Lapland als noorderlicht vakantie te boeken, dan heeft u drie verschillende mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is een verblijf met een rondreis door Lapland van zeven dagen. Hierbij verblijft u in Abisko, in een zeer bijzonder ijshotel en in een Pinetree Lodge. Deze reis wordt The Aurora Odyssey genoemd en dat is niet voor niets. Bij deze reis inbegrepen is een bezoek aan het aurora sky station en de mogelijkheid om aurora foto’s te maken. Dit is vooral mogelijk omdat in de periode januari tot en met maart het de beste tijd is om het noorderlicht te zien en het tot wel 90% kans biedt om het noorderlicht goed te kunnen waarnemen. Deze bijzondere reis bevat daarnaast een sneeuwscootertocht en een huskeytocht en elke dag kan volop genoten worden van alle specialiteiten uit de lokale keuken en de prachtige omgeving. Deze reis is, net als de andere reizen van Xplore The North onder begeleiding van ervaren gidsen. Deze reis kan worden uitgebreid naar de Deluxe Aurora Experience. Deze reis van elf dagen bevat meer avontuur en nog meer kans om het noorderlicht te zien. Daarnaast gaat u en sneeuwraketwandeling maken, ontmoet u rendieren, kunt u crosscountry skiën en nog veel meer. Zo kunt u zelfs heerlijk ontspannen in een jacuzzi genieten van het prachtige winterse uitzicht.

Een week lang plezier in Scandinavië

Bij de acht dagen durende noorderlicht vakantie met de naam  Wild Sweden & Levi Finland wordt een groot deel van noorderlijk Lapland doorkruist, van het eerste kamp nabij de grens met Noorwegen tot aan Levi in Finland. Ook bij deze bijzondere reis mag het avontuur niet ontbreken en zijn er dagelijkse noorderlichtexcursies, sneeuwscootertochten en kunnen de prachtige bossen verkend worden. Ook is er hier ruimte om van een spa te genieten of het grootste skioord van het Finse deel van Finland te ervaren, waar naar hartenlust geskied en gesnowboard kan worden. Maak de reis van je leven en aanschouw het noorderlicht met Xplore The North.