Een huis kopen zonder je eigen geld te investeren.

lexwonen is een erkend aankoopbedrijf en hypotheekadviseur dat zowel lokaal als landelijk werkt. Klanten nemen contact met hen op in verband met het totale pakket aan werkzaamheden. Lex van der Straat Wonen regelt de volgende werkzaamheden: Van bezichtiging tot aankoopbemiddeling, van kadastraal onderzoek tot het maken van de koopakte inclusief de ontbindende voorwaarden. lexwonen ondersteunt u met een bouwkundige keuring, taxatie of over uw hypotheek. Zij maken het u gemakkelijker in de wereld van aankoop en verkoop. 95% van de klanten van lexwonen zijn:

 • Starter op de woningmarkt
 • Doorstromer zonder restschuld
 • Huurder die eindelijk wil kopen
 • Ouderen die huurprijzen zat zijn

Als u dan nog steeds niet in staat bent om een huis te kopen dan hebben zij nog een laatste oplossing voor u. Ga samen met ouders of familie een huis kopen, dan kun je de kosten delen.

Een huis kopen zonder geld, waar kom je dan in terecht?

Het is geen standaard regel maar u maakt de meeste kans om een huis te kopen zonder geld als:

 • Een huis is dat 2 tot 8 maanden te koop staat
 • Een woning is dat zonder makelaar wordt verkocht
 • De eigenaar reeds een andere huis heeft gekocht

In provincies als, Groningen, Friesland, Drenthe, Brabant, Overijssel, Limburg en in delen van Gelderland kan je over het algemeen een huis kopen zonder geld of met minder eigen geld. Echter, in provincies als Zeeland, Noord-Holland en Zuid-Holland lukt het over het algemeen niet om een huis te kopen zonder eigen geld. Hier helpt lexwonen dan met een aanvullende financiering voor de kosten koper zodat u toch kan kopen zonder eigen geld. Uiteraard moet de financiering wel passen bij uw situatie. Als u snel uw droomhuis doorgeeft aan lexwonen.nl, weet u ook de marktwaarde. 

Een huis kopen zonder geld kan toch helemaal niet?

Het is dus zeker mogelijk om een huis te kopen zonder geld of met minder eigen geld. Een huis kopen zonder geld kan immers alleen:

 • Wanneer de marktwaarde van de woning bekend is
 • Wanneer een bod uitgebracht wordt dat onder de marktwaarde ligt
 • Wanneet het bod geaccepteerd wordt en de koopsom inclusief de kosten koper vermeld wordt in de koopakte

Probeer nooit zelf om een eigen huis te kopen zonder geld of met minder eigen geld. Uw bod en de voorwaarden moeten direct helder zijn voor de verkoper en zeker voor de bank. Wanneer de ontbindende voorwaarden in de koopakte niet kloppen, kunnen er problemen ontstaan als de koop niet door gaat ondanks het voorbehoud van financiering. Kenmerken van een huis kopen zonder geld of een huis kopen met minder eigen geld zijn onder andere:

 • Er is geen of minder spaargeld nodig om een woning te kopen
 • De maandlasten liggen iets hoger, dit is omdat u de hypotheekkosten mee financiert in de hypotheek. 

Als je dus een huis wil kopen zonder eigen geld dan let de bank op de zaken als je stabiliteit van inkomen, is dit met pieken en dalen of is dit stabiel? Of de hypotheek aansluit op het inkomen, hoe de kwaliteit van de woning is en of het hypotheekbedrag niet hoger ligt dan de taxatiewaarde van het huis.