Dankzij co-packing de kerstpakketten op tijd de deur uit!

Dankzij co-packing de kerstpakketten op tijd de deur uit!We hebben afgelopen maand een gigantische blunder gemaakt. Het was een opwelling. Misschien zelfs een impuls. We hadden binnen de directie besloten dat we alle medewerkers in Nederland een kerstpakket verdiend hadden en dat zij die op een lokaal punt op konden halen. De stemming zat er goed in tijdens de vergadering, we hebben dit jaar 3% meer winst gemaakt dan beraamd was en dat betekent dat er aan het einde van het jaar nog ruimte was om wat kerstpakketten te maken. Om het persoonlijk te houden, hebben we de presentjes binnen ons bedrijf zelf gemaakt en hebben we een leuke geschenkenvelop erin gestopt met een leuk bedrag. Maar toen we de volgende morgen op kantoor kwamen, beseften we ineens dat het een volledig drama was om duizenden kerstpakketten in te laten pakken. Zeker binnen ons bedrijf, want voor het verpakken van onze goederen maken we gebruik van co-packing. Concreet betekent dit dat een ander bedrijf voor ons de verpakkingen regelt. We zochten een oplossing en ineens hadden we het: co-packing kunnen we ook gewoon gebruiken voor de kerstpakketten.

Aanbieder van co-packing weigerde

Onze vaste aanbieder van co-packing weigerde de opdracht. Te weinig tijd, te veel afwijkende maten (verschillende pakketten naar gelang hoe lang mensen in dienst zijn) en te veel kosten. Daar schoten we dus niets mee op. We belden een ander bedrijf waarvan we weten dat zij jaarlijks persoonlijke kerstpakketten laten maken en zij adviseerden om te kijken naar co-packing via Flexwerf (flexwerf.nl). We belden dezelfde dag en werden erg vriendelijk te woord gestaan. Er werd gevraagd hoeveel we nodig hadden, wanneer we de goederen konden brengen en wanneer het opgeleverd moest worden. We hadden antwoord op alle vragen en Flexwerf zei dat ze klaar waren om te beginnen met deze klus voor co-packing. Was het echt zo makkelijk? Nee, het was nog veel makkelijker. Flexwerf had namelijk ook een optie voor de distributie van de goederen en toen we klaar waren met de co-packing voor de kerstpakketten, zijn we direct even met deze mensen om de tafel gaan zitten. Want als onze eigen aanbieder van co-packing een klus weigert en een ander bedrijf wil de klus wel, zijn er dan niet meer mogelijkheden op de langere baan?

Niet op de langere baan maar direct

We informeerden naar het verloop van de opdracht en alles was naar tevredenheid verlopen. Er waren scholieren en studenten ingezet om de klus op tijd op te leveren. Helemaal perfect, als het werk maar gedaan wordt en dat is ook wat we aangegeven hadden. Toen we vroegen of zij ook het overige werk van co-packing voor ons wilden doen, werd er direct pen en papier gepakt:

  • Hoeveel verpakkingen zijn er nodig;
  • Welke materialen of goederen;
  • Budget en deadlines.

Na wat praten waren we er eigenlijk al direct uit. We hebben onze oude inpakker gebeld en gezegd dat hij een klant verloren had door het weigeren van onze opdracht. Vooral de manier waarop had ons tegen de borst gestoten. Hij zei dat het onmogelijk was en dat we het maar zelf moesten gaan doen als we zoveel haast hadden. Zo ga je niet met klanten om. Daarom hebben we nu al het werk van co-packing bij Flexwerf neergelegd en hebben aangegeven dat zij alles mogen doen om de klussen op tijd klaar te hebben. We vertrouwen namelijk blind op de kennis en expertise van de mensen die hier aan het werk zijn en hebben nog geen enkele klacht gehoord van onze klanten of medewerkers, dus blijkbaar is alles meer dan in orde.