Waarom een Magento 2 webshop?

Als je een nieuwe website of webshop wil laten bouwen loont het de moeite om eerst even te oriënteren op de verschillende platformen waarmee je dat kunt doen. Gebruik google of een andere zoekmachine om informatie in te winnen over alle typen website, en je zult zien dat een Magento 2 webshop, bijvoorbeeld gebouwd door Creative ICT vaak het beste uit de bus komt. De reden daarvoor is dat een Magento 2 webshop veel handige extra’s biedt ten opzichte van een andere website, onder andere door het grote gebruiksgemak aan de achterkant (dus als je inlogt). Een paar van deze handigheidjes zijn bijvoorbeeld:

  • Een uitgebreid overzicht van je verkopen en omzet.
  • Automatische versturing van de factuur naar de klant.
  • Handige voorraadmanagement met meldingen wanneer iets (bijna) is uitverkocht.
  • Onderverdeling van producten in categorieën en subcategorieën.
  • Overzichtelijk aankoopproces voor de klant.

Vooral het laatste punt is voor veel ondernemers een reden om te kiezen voor een Magento 2 webshop. Je wilt namelijk niet dat klanten ergens tijdens het bestelproces afhaken. Daarom is het belangrijk dat diegene het gevoel heeft nergens naar te hoeven zoeken en het niet te omslachtig is om iets te bestellen. Er kan daarom in slechts enkele stappen een bestelling worden geplaatst en betaald, zonder daar al teveel moeite voor te hoeven doen. En dat wil je precies zo, want hoe meer moeite een klant moet doen, hoe groter de kans is dat hij afhaakt.

Het gebruiksgemak van een Magento 2 webshop

Vele ondernemers gingen je al voor door door één van de professionals van Creative ICT een Magento 2 webshop te laten bouwen, met niets dan goede ervaringen. Bij Creative ICT weten ze namelijk werkelijk alles van het platform Magento, en dus leveren ze super professionele en duidelijke websites af. Als geen ander weten ze hoe belangrijk het is dat een webshop (zowel aan de voor- als de achterkant) bepaalde handigheidjes biedt, en dus zitten deze allemaal bij de prijs inbegrepen. Je betaalt dus niks extra’s als je jouw Magento 2 webshop wilt uitbreiden met deze functies, want ze zitten standaard geïntegreerd in het systeem.

Van Magento 1 naar Magento 2

Als je op dit moment een Magento 1 webshop of website hebt en je twijfelt of je wilt overstappen, lees dan het volgende even goed door. Met de komst van Magento 2 zijn er namelijk een aantal super slimme en praktische functies bijgekomen die het jou als ondernemer makkelijk maken, zoals een veel helderder check-out proces voor de klant, een naar jouw smaak aanpasbare admin-omgeving, een intuïtievere backend en al met al een betere conversie dan bij Magento 1. CreativeICT.nl raadt dan ook aan om indien mogelijk over te stappen op een Magento 2 webshop, ondanks dat dit een investering vereist. De nieuwe features, handigheidjes en vele extenties leveren echter niet alleen tijdwinst op, maar ook (kans op) een vele hogere conversie. En een hogere conversie betekent meer omzet! Twijfel dus niet langer en stap met jouw bedrijf over van een Magento 1 webshop naar een Magento 2 webshop, want het is de investering zeker waard!