Prettige organisatie uitvaart in Rotterdam

Mijn vader is een paar maanden geleden overleden. Ik had nog helemaal geen ervaring met het verlies van een familielid en vriend. Het viel allemaal ontzettend zwaar. Het regelen van een uitvaart zag ik als een grote last. Daarom ging op zoek naar een begrafenisondernemer voor een uitvaart in Rotterdam. Mijn vader was een Rotterdammer in hart en nieren en wilde in Rotterdam begraven worden. Een uitvaart in Rotterdam moest het dus worden. Omdat ik zelf niet in Rotterdam woon, wist ik helemaal niets over de stad. Ik had bijvoorbeeld geen idee waar de begraafplaatsen zich bevonden en welke winkels de mooiste bloemen konden verzorgen. Het overlijden van mijn vader maakte me dus niet alleen verdrietig maar ook gestrest. Een vriend van mijn vader zei dat ik een goede begrafenisondernemer voor de uitvaart in Rotterdam moest vinden. Iemand die alle organisatie en mijn zorgen over de uitvaart uit handen kon nemen. Voor een uitvaart in Rotterdam werd ik via hem doorverwezen naar Salet Uitvaartverzorging. Op de website saletuitvaartverzorging.nl zag ik dat hij echt alles rondom een uitvaart in Rotterdam voor mij kon regelen:

  • De opbaring;
  • De kist;
  • De bloemen;
  • Het vervoer tijdens de uitvaart;
  • De begrafenis.

Dit was precies wat ik zocht. Het was niet moeilijk om Salet Uitvaartverzorging te bereiken, want ze staan dag en nacht voor je klaar. Dezelfde dag dat ik contact met de begrafenisondernemer opnam, kon ik bij ze terecht.

Waardige uitvaart in Rotterdam

Het afscheid van mijn vader was echt ontzettend mooi. Mijn vader heeft precies gekregen wat hij wilde, een waardige uitvaart in Rotterdam. De begrafenisondernemer heeft precies het afscheid opgeleverd die mijn vader wenste. Salet Uitvaartverzorging wist op zeer persoonlijke en professionele wijze alles te organiseren. Jeroen kon heel goed luisteren. Hij wist daardoor goed wat voor type mijn vader was en hoe hij zijn wensen kon vertalen naar een mooie uitvaart in Rotterdam. Ze hebben mijn vader heel mooi opgebaard in een uitvaartcentrum in Rotterdam. Hij zag er heel verzorgd uit in de kleding die ik voor mijn vader had uitgekozen. De begrafenisondernemer heeft me ook geholpen met het uitzoeken van een kist. Ik had werkelijk geen idee wat er mogelijk was en wat de kosten van de kisten waren. Jeroen heeft daar mij uitstekend bij geholpen. Dankzij hem heb ik een kist kunnen vinden die aansloot op wie mijn vader was. De bloemstukken die daarbij geregeld werden, waren ook prachtig. Op de dag van de uitvaart in Rotterdam had ik helemaal geen omkijken naar de organisatie. Dat was heel fijn, want het was een moeilijk afscheid. Alles verliep soepel: het vervoer, de catering, de afscheidsdienst en het afscheid op de begraafplaats. Ik heb me op geen enkel moment bezig hoeven te houden met het verloop van de uitvaart. Daardoor kon ik me volledig richten op het afscheid van mijn vader en de aanwezige gasten. Ik weet zeker dat mijn vader het een mooie dag vond als hij erbij was geweest.

Nazorg begrafenis

Na de uitvaart werd het pas echt moeilijk. Het besef dat mijn vader er niet meer was kwam vooral nadat we afscheid hadden genomen. Ik werd natuurlijk ontzettend geleefd door alles wat georganiseerd moest worden voor het afscheid en het contact die ik had met alle vrienden en familie. Maar er moesten nog steeds een aantal zaken geregeld worden, zoals de dankkaarten en het grafmonument. Salet Uitvaartverzorging heeft mij daar uitstekend bij geholpen. Ze hebben me in contact gebracht met een goede steenhouwer en de dankkaarten voor mij gemaakt. Ik ben Jeroen ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor mij en mij vader gedaan heeft.