Orthodontiepraktijk Enschede, voor een mooi gebit!

Het hebben van mooie tanden staat behoorlijk hoog in het lijstje met gewenste uiterlijkheden. Als we moesten kiezen voor mooie tanden of een volle bos haar, zouden de meeste mensen kiezen voor het hebben van mooie tanden. Een mooie glimlach doet namelijk zoveel meer dan alleen showen dat je blij bent, of iets grappig vindt. Volgens Ortho Euregio, de orthodontiepraktijk in Enschede, is een mooie lach je ultieme visitekaartje. Je kunt je tanden namelijk niet afdekken met kleding of make-up. Ze zijn altijd aanwezig, of je dat nu wilt of niet. En als je niet tevreden bent met hoe ze eruit zien kan dat best een behoorlijke aanslag zijn op je zelfvertrouwen. Dat is in ieder geval hoe ik het zelf ervaarde. Mijn twee voortanden stonden behoorlijk ver naar voren doordat ik jarenlang geduimd had, een logisch gevolg van een hele slechte gewoonte. Als puber stond ik nog niet zo stil bij de afwijking, zó erg was hij namelijk niet, maar toen ik begin twintig was begon het me mateloos te irriteren. Met dank aan de orthodontiepraktijk in Enschede staan ze echter weer precies waar ze horen te staan; netjes in lijn met de rest van mijn gebit. En eigenlijk is het dragen van een beugel (of in mijn geval: meerdere beugels) helemaal niet zo erg als ik van tevoren had gedacht. Vanuit de orthodontiepraktijk in Enschede kreeg ik veel uitleg over het hoe en waarom van mijn beugel, wat ze precies gingen doen en hoe lang het zou duren, zodat ik altijd op de hoogte was van het proces. En achteraf gezien ben ik heel erg dankbaar dat ik de stap heb durven zetten, met dank aan de medewerkers van  de orthodontiepraktijk in Enschede. Zonder hun deskundige hulp en aandacht zou ik niet het lef hebben gehad om als volwassene een beugel te gaan dragen. 

De orthodontiepraktijk in Enschede en Hengelo

Ortho Euregio is een orthodontiepraktijk met niet één, maar twee vestigingen, namelijk in Enschede en Hengelo. Zo kies je zelf welke praktijk je voorkeur heeft, in mijn geval was dat de orthodontiepraktijk in Enschede. Wat goed is om te weten is dat de orthodontisten van de orthodontiepraktijk in Enschede een iets uitgebreidere aanpak hebben dan die van andere praktijken. Ze zijn namelijk van mening dat het niet nodig is om gezonde tanden te trekken om ruimte te maken voor andere, scheefstaande tanden, of tanden die nog door moeten komen. In plaats daarvan plaatsen ze een speciale beugel, zodat ze alle tanden als het ware meenemen in je nieuwe gebit, in plaats van er enkelen te elimineren. Als ze ze zouden trekken krijg je ze namelijk nooit meer terug, en dat zou zonde zijn! Ook stellen ze dat er zoveel meer voordelen zitten aan een recht gebit dan je zou denken, namelijk:

• Een mooie(re) glimlach.
• Goed kunnen bijten, en dus meer genieten van eten.
• Beter kunnen kauwen, en dus een betere vertering.
• eEn zelfs je tanden beter kunnen poetsen, doordat je overal beter bij kunt.

Zo zie je maar dat het hebben van een recht gebit zoveel meer voor je doet dan alleen een mooie glimlach. En ben je niet tevreden met je tanden? Dan helpt de orthodontiepraktijk in Enschede je graag!

het informatief consult van Ortho Euregio

Ben ook jij niet helemaal tevreden met hoe je tanden eruit zien? Of merk je dat je ze lastig schoon kunt houden door eventuele spleetjes? Vraag dan een vrijblijvend, informatief consult aan bij de orthodontiepraktijk in Enschede of Hengelo, dan weet je meteen waar je aan toe bent. Op hun orthoeuregio.nl vind je alle informatie die je nodig hebt!