Natuurdiëtist

Ervaar jij lichamelijke klachten of wil jij gewoon gezonder leren leven? Laat je dan eens behandelen door een natuurdiëtist! We lijken in onze wereld vaak te zijn vergeten dat de natuur ons ontzettend veel te bieden heeft en in plaats van de krachten daarvan in te zetten, kiezen we al snel voor medicijnen. Natuurlijk zijn er diverse aandoeningen die verholpen kunnen worden door het juiste medicijn hiervoor in te zetten, maar we mogen zeker niet vergeten dat onze voeding ook een hoop kan doen. Steeds meer wordt bijvoorbeeld duidelijk dat bepaalde vormen van diabetes voor een groot deel op te lossen zijn door veranderingen in het eetpatroon aan te brengen. Een natuurdiëtist kan jou helpen om jouw voeding dusdanig te veranderen dat deze zoveel mogelijk doet voor jouw lichaam. Je moet jezelf niet enkel vullen, maar je moet jezelf echt voeden en daarvoor heb je de juiste voedingsmiddelen nodig. Nu denk je misschien dat je dus maar zoveel mogelijk puur natuur moet gaan eten en dat je daarmee alles oplost, maar dat is niet per definitie het geval. Het gaat om een goede verhouding tussen diverse soorten voeding, tussen bijvoorbeeld groenten, fruit, noten en peulvruchten. Een natuurdiëtist kan jou helpen bij het samenstellen van een dieet dat goed bij jou past en dat zoveel mogelijk doet voor jouw lijf.

Natuurdiëtist kent kracht natuurlijke voeding

Wat is nu het verschil tussen een gewone diëtist en een natuurdiëtist? Bij de eerste is het belangrijkste doel het kwijtraken van overtollig gewicht, om zo op een gezond lichaamsgewicht te komen. Er zal daarom bij het samenstellen van een voedingspatroon ook vooral gekeken worden naar zaken als koolhydraten en calorieën. Om af te vallen zijn dat immers belangrijke zaken om op te letten. Bij een natuurdiëtist ligt de focus toch net even anders, daar gaat het om het samenstellen van een menu met een goede voedingswaarde, het gaat om het voorzien van het lichaam van de juiste energie. Wat de ideale samenstelling van het menu dan is, is voor iedereen weer anders. Als jij last hebt van een bepaalde aandoening, dan zal jouw lijf ook een andere behoefte hebben dan wanneer je helemaal gezond bent. Daarom is het ook zo raadzaam om bij het samenstellen van jouw eetpatroon een specialist in te schakelen en hier niet zelf mee aan de slag te gaan. Zelf heb je immers niet de kennis van voedingsmiddelen zoals een natuurdiëtist dat wel heeft.

Kans Voedingsadvies

Het vinden van een natuurdiëtist kan echter best wel lastig zijn, hier zijn er niet heel veel van. Kans Voedingsadvies is dit ook niet in de strikte zin van het woord, maar adviseur Ans heeft wel veel kennis op dit gebied en baseert haar adviezen wel op de kracht van voeding. Hierbij zijn altijd onbewerkte voedingsmiddelen het uitgangspunt, om zo de kracht van de natuur zo goed mogelijk te benutten. Hoe ziet een behandeltraject er bij haar nu uit? Er worden verschillende stappen gevolgd al voor de behandeling echt van start gaat namelijk:

  • intakegesprek
  • voedingsanalyse
  • invullen van een vragenlijst
  • bijhouden van een voedingsdagboek

Op basis daarvan krijgt deze natuurdietist inzicht in hoe jouw voedingspatroon er uit ziet en ook wat hier aan veranderd zou moet worden om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Op basis van de verkregen gegevens, stelt zij een aanpak op. De voortgang hiervan wordt vervolgens in diverse gesprekken besproken. Het hele traject wordt afgesloten met een evaluatie en met het analyseren van de behaalde resultaten. Wil jij de kracht van een natuurdietist inzetten voor een gezonder lichaam? Neem dan eens contact op met Ans van KansVoedingsadvies.nl.