Laat u ook uw sloopauto ophalen?

Een aanrijding heeft vaak een grote nasleep en u blijft soms letterlijk met de brokken zitten, waaronder met uw auto die in veel gevallen onherstelbaar beschadigd is. Dit is vervelend en het is dan ook lastig dat u moet bedenken wat u met deze auto moet doen. In principe is het te voertuig nu te beschouwen als een sloopauto en het enige wat u dan kunt doen is uw sloopauto laten ophalen voor de sloop, waar de onderdelen die nog wel te gebruiken zijn van de sloopauto worden verwijderd en hergebruikt. De rest van de auto wordt op milieuvriendelijke wijze verwerkt. U kunt uw sloopauto laten ophalen door de Nationale Sloopauto Ophaaldienst. Dit is een speciale dienst die landelijk opereert en een sloopauto ophalen mogelijk maakt, ongeacht waar u woont. Dit kan in veel gevallen zelfs al binnen 24 uur. Wanneer u ervoor kiest om uw sloopauto te laten ophalen door de Nationale Sloopauto Ophaaldienst, dan is het mogelijk dat er een vergoeding staat voor de afgeschreven auto. Deze vergoeding is natuurlijk interessant, want wanneer u de auto zelf naar de sloop brengt krijgt u er vaak niets meer voor. Dit heeft een goede reden.

Wist u dat u een vergoeding kunt krijgen als u uw sloopauto laat ophalen?

Wat veel mensen niet weten is dat het mogelijk is om een vergoeding te krijgen wanneer ze een sloopauto laten ophalen. Dit komt door de milieuvriendelijke manier waarop de sloopauto’s verwerkt worden. De goede onderdelen kunnen namelijk nog geld opbrengen en worden gebruikt voor andere auto’s. Dit betekent dat er een zekere waarde aan de auto verbonden is en die vergoeding die komt u toe. Laat u uw sloopauto ophalen? Bespreekt u dan met de Nationale Sloopauto Ophaaldienst de mogelijkheden voor het verkrijgen van een vergoeding. De hoogte van deze vergoeding wordt onder andere gebaseerd op:

  • Merk
  • Type
  • Bouwjaar
  • Staat van de auto

U kunt de auto laten taxeren, zelfs nog voor het ophalen door de Nationale Sloopauto Ophaaldienst, en u krijgt direct te horen of uw auto nog geld opbrengt en hoeveel. U krijgt deze vergoeding direct contant uitbetaald wanneer u de sloopauto laat ophalen. U ontvangt hiermee nog enigszins een aantrekkelijke vergoeding voor uw auto én u bent ervan verzekerd dat uw sloopauto op een zeer milieuvriendelijke manier wordt verwerkt. Daarom is het zo goed om een sloopauto te laten ophalen door een expert en hem niet zelf weg te brengen naar een willekeurige sloop.

Wat gebeurt er met uw auto

De Nationale Sloopauto Ophaaldienst is een RDW-erkend autosloopbedrijf en reeds tienduizend auto’s zijn al door dit bedrijf verwerkt. De erkenning van de RDW komt onder andere voort uit de goede verwerking van auto’s, waarbij volgens richtlijnen van diverse brancheorganisaties wordt gewerkt om de auto’s op milieuvriendelijke wijze te verwerken. De auto’s die te zwaar beschadigd zijn, worden daarbij nagekeken op mogelijke herbruikbare onderdelen die bestemd worden voor de reparatie van kapotte auto’s. Hetgeen er van de sloopauto overblijft wordt vakkundig vernietigd, zodat de materialen gerecycled kunnen worden voor andere doeleinden. Licht beschadigde auto’s die ook kunnen worden aangeboden, of auto’s die door veroudering niet meer door de keuring komen worden waar mogelijk opgeknapt voor bijvoorbeeld transport naar het buitenland. In sommige gevallen is de auto nog zo goed te herstellen dat hij zelfs op de Nederlandse markt nog verkocht kan worden. Zo krijgt uw afgekeurde auto of sloopauto mogelijk nog een goed tweede leven. Wilt u uw sloopauto laten ophalen? Of heeft u een oude auto die u wilt aanbieden aan de Nationale Sloopauto Ophaaldienst? Kijk dan op sloopautoverkopen.com en neem contact op voor een afspraak.