Ionisator

Probeer een luchtreiniger met ionisator uit wanneer u een oplossing zoekt voor overgevoeligheid. Zo’n apparaat kan ervoor zorgen dat de lucht in uw leefomgeving net iets beter verontreinigd kan worden. De laatste tijd is hier steeds meer vraag naar en is het nut van dit apparaat duidelijker geworden voor mensen met een overgevoeligheid. Denk daarbij aan astma patiënten of mensen met hooikoorts. Voor deze mensen kan de aanwezigheid van bepaalde stoffen behoorlijk storend tot belemmerend werken. Van alles hebben zij al geprobeerd om fatsoenlijk weer op adem te komen. Helaas zijn deze oplossingen niet altijd effectief. Een luchtreiniger met ionisator kan toch al een stuk helpen. Via de website luchtreiniger.nl zijn er diverse apparaten te koop. Er bestaan diverse uitvoeringen die ieder weer toegepast zijn op verschillende stoffen. Voor veel mensen blijft het een nieuw apparaat en is deze luchtreiniger een nieuw fenomeen als luchtzuiveraar. De vraag is ook of het u of iemand anders gaat helpen. Op de website luchtreiniger.nl staat veel informatie weergegeven, die de aankoop van een luchtzuiveraar op weg kan helpen. Voorbeelden van goede luchtreinigers zijn de Pro Airtech ZX9000 en de WINIXP150 Luchtreiniger. De prijzen verschillen niet heel veel, maar ze hebben allebei weer een andere werking. Lees wat de toegevoegde waarde is van de ionisator voor een gezonde luchtreiniger.

Hoe werkt een ionisator?

Door een ionisator in de luchtreiniger wordt de lucht verontreinigd door deze te ioniseren. Ze zijn verkrijgbaar als losse apparaten, maar zijn dus soms ook ingebouwd in een apparaat. Wanneer deze in het apparaat zit, dan brengt dit meer voordelen met zich mee. Dankzij de ionisator worden elektrisch geladen luchtdeeltjes uit de licht gehaald. Dit werkt nog beter dan een filter die tot nu toe vaak voor reiniging moest zorgen. Het ioniseren is nog effectiever en pakt ook andere stoffen uit de lucht zoals:

  • Fijnstof
  • Pollen
  • Stofmijten
  • Bacteriën
  • Schimmels

Het zijn bekende stoffen die vaak een probleem zijn voor mensen met luchtwegproblemen. Mensen met astma, hooikoorts of andere longklachten ervaren vaak benauwdheid wanneer de lucht te vol zit met deze stoffen. Hiervoor gebruiken zij meestal luchtkwaliteitsmeters en zoeken een omgeving op waar deze stoffen minder voorkomen. Schoonmaken is dan heel essentieel, maar voor de zwaardere gevallen is hier niet tegenop schoon te maken. In dat geval is een luchtreiniger met een ionisator de volgende oplossing. Het verwijdert de deeltjes uit de lucht, die voor het oog en de beste filters niet op te merken zijn. Dat komt tot stand door de naald waarmee zuurstofmoleculen een elektrische lading verkrijgen. Deze naald zit in de ionisator ingebouwd en zorgt ervoor dat de zuurstofmoleculen verbinding maakt met de verontreinigde luchtdeeltjes.

Welke luchtreinigers bestaan er?

IonisatorDankzij de luchtreiniger met ionisator hebben mensen minder last van geïrriteerde luchtwegen, dan gewoonlijk. Wanneer u al lange tijd last heeft van uw longen en geen uitweg meer ziet, dan is deze luchtreiniger een oplossing. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Vanaf €179,- heeft u een luchtreiniger met ionisator die in staat is stoffen als pollen en huisstofmijten op te vangen. De prijs heeft met meerdere eigenschappen te maken. Bepalende eigenschappen voor de prijs zijn onder meer het bereik in vierkante meters en de energiezuinigheid. Zo verbruikt de goedkoopste uitvoering 40 watt en bestaat er een uitvoering van 110 watt. Bij andere apparaten gelden weer andere eigenschappen zoals de aanwezigheid van een ionisator en de mogelijkheid allergenen uit de lucht te halen. Bij andere apparaten zit er ook een luchtbevochtiger ingebouwd. Hoe meer opties op de luchtreiniger, hoe duurder de aanschaf. Bekijk goed welke luchtreiniger inclusief ionisatie aansluit bij uw wensen voordat u deze koopt bij Luchtreiniger.nl.