Een whiplash, denk ook eens aan een advocaat in letselschade

Zoals de trouwe lezers van mijn blog goed weten heb ik last van een whiplash. Medio 2017 was ik betrokken bij een op het eerste gezicht klein auto-ongeluk. In eerste instantie leek er niks aan de hand te zijn en ging mijn gewone leven weer zijn spreekwoordelijke gangetje. Maar na een paar weken merkte ik dat ik klachten begon te krijgen. Behalve de gebruikelijke nek- en rugklachten waren dat: Hoofdpijn en lichtgevoeligheid. Vermoeidheidsklachten terwijl ik ’s nachts dikwijls slaapproblemen ondervond. Concentratieproblemen, waardoor ik bijna niks meer uit handen kreeg en ten slotte pijnscheuten in mijn arm en schouder. De whiplash heeft mijn leven behoorlijk op zijn kop gezet. Zelfs in die mate dat ik kan stellen dat het mijn leven regeert. In eerdere posts heb ik verteld op welke manieren dit zich voornamelijk uit – van de invloed op mijn gezinsleven tot mijn psychische en fysieke gezondheid – maar vandaag wil ik even stilstaan bij een wat meer praktische overweging, namelijk het in de hand nemen van een advocaat in letselschade. Deze stap ligt niet altijd voor de hand, omdat de meeste aandacht natuurlijk uitgaat naar de fysieke klachten en hoe je zo snel mogelijk weer gezond raakt. Toch biedt een advocaat veel voordelen. Daarom deel ik vandaag mijn ervaringen met TOP Letselschade.

Hoe een advocaat in letselschade je kan helpen

Zoals gezegd gaat de meeste aandacht naar het herstel, dat vraagt immer al genoeg energie. Maar whiplashklachten zijn vaak niet zichtbaar (aan de buitenkant). Ze kunnen lang aanhouden en het is op voorhand niet altijd duidelijk wanneer ze weer verdwijnen. Hierdoor ontstaat al gauw een onprettige en tijdrovende discussie rond verzekeringszaken. Het is ook belangrijk om die goed af te handelen, zeker als je zoals ik betrokken bent geweest bij een kop-staartbotsing buiten mijn schuld om. Je dan te laten adviseren door een advocaat kan je zo op lange termijn vele voordelen bieden. Zo kon ik hier buigen op onder andere:

  • Specialisme in zaken rond whiplash
  • Veel ervaring door gekwalificeerde juristen
  • Een belangenbehartiger met luisterend oor
  • Gevestigd in Amsterdam, maar werkzaam in het hele land

Zie topletselschade.nl voor meer informatie. Wat me vooral is bijgebleven in mijn ervaring met een advocaat in letselschade is de aandacht voor mijn persoonlijke situatie. Tijdens een, overigens geheel vrijblijvend, eerste contact werd mijn situatie goed in kaart gebracht. Er werd echt naar me geluisterd, ik voelde me totaal geen nummertje. Ik kreeg ook meteen advies over een mogelijke gang van zaken en wat een advocaat in letselschade eventueel voor mijn situatie zou kunnen betekenen. Gelukkig had ik meteen na het auto-ongeluk al bewijs verzameld: een proces-verbaal, een schadeformulier en getuigenverklaringen van omstanders. Ook had ik met mijn huisarts alle klachten rond mijn whiplash goed in kaart gebracht. Zo kon ik via de medisch adviseur mijn schade goed onderbouwen. Wist je dat bij een whiplash smartengeld geclaimd kan worden? Ik wist dat bijvoorbeeld niet, maar op de website topletselschade.nl, is een uitgebreide kennisbank te vinden met allerhande informatie.

Een specialist loont

Terwijl ik aan mijn herstel werkte, ging mijn advocaat in letselschade voor me aan de slag. De jarenlange ervaring van TOP Letselschade betaalde zich al heel gauw, en letterlijk, uit. We gingen voor een volledige en maximale schadevergoeding en dat is ook gelukt. Zelf heb ik geen kosten gemaakt, alle kosten worden namelijk verhaald op de aansprakelijke partij. Een specialist loont dus. Bovendien kan ik zeggen dat met de juridische afhandeling een last van mijn schouders is weggevallen dat heel positief werkte voor mijn herstel. Een advocaat kan bij letselschade dus veel betekenen!